Kávé helyett...

 2012.03.22. 15:46

 6. napja nem kávézom.. Terhesség előtt nem igazán voltam függő, de akkoriban annyira alacsony volt a vérnyomásom,hogy nem tudtam a reggeli fekete nélkül létezni.. Nem,hogy dolgozni vagy vezetni..

Na már most, tudjuk,hogy a kávé savasít, tehát egy diétának sem tesz jót, így gondoltam valamivel le kellene váltani. Nem igazán akartam semmiféle kapszulát, bogyót ilyesmit szedni, próbáltam a zöld teát, de az szart sem ért..

 

Így találtam rá a ZÖLD KÁVÉ-ra, reggelente egy és egész nap van energiám, kevésbé vagyok fáradékony stb.. Eddig délután mindig ittam még egy Latte-t, mert nélküle, elaludtam volna, miközben Zalánnal 67-jére nézzük meg a varjús könyvét.( Csak ez érdekli, ez a kedvence:). És most nincs ilyen probléma, sőt délelőtt és délután is kint vagyunk, sokat sétálunk, csavargunk.

Nekem bevált, és nem utolsó sorban több pozitív hatása is van a szervezetre..

Zöld kávé:

710.jpgA zöldkávé nagymértékben csökkenti a táplálékunkkal bevitt szénhidrátok szervezetünkben történő zsírrá alakulását, ez azért fontos tény, mert a túlsúly egyik legfőbb felelősei a szénhidrátok, nem csak a zsírok.
Amennyiben a szénhidrátok egy része nem tud zsírrá alakulni, akkor a szervezet hozzányúl a tartalékainkhoz, ami nekünk sikerélményt fog adni, ugyanis a hatás mérhető lesz.

A klorogénsavról még érdemes tudni, hogy az elismert zöld teánál tízszer jobb antioxidáns védőhatással rendelkezik. Így a szervezetünket minden pillanatban ostromló szabadgyökök ellen is hatásos fegyvernek bizonyul.

Tény, hogy a szervezetünk étkezéseink alkalmával a táplálékaink szénhidrát tartalmát glükózzá alakítja. A glükóz a szervezetünkben vércukorként terjed a vérárammal együtt.  Vércukor szintünket szervezetünk állítja be, ha ez a szint magas, a májunk a feleslegesnek ítélt cukrot zsírrá alakítja. A zsírt felhalmozzuk, mely energiaraktárként üzemelhessen, majd ha a normál szintre csökken a vércukor szintünk, akkor a szervezet ehhez hozzányúl és fedezi energiaigényét.

A több évtizedes kutatások alapján elmondható, hogy a klorogénsav blokkolja az úgynevezett glükóz-6-foszfatáz enzim működését, amely a véráramba juttatott cukor szintjét szabályozza. Így a klorogénsav korlátozza a véráramba jutó cukor mennyiségét. Ez azért kulcsfontosságú, mert minél több a cukor a vérben, a szervezet annál több inzulint termel. Attól függetlenül, hogy  az inzulin rendkívül fontos a szervezetünk számunkra, nem jelenti azt, ha túl sok van belőle, az jó, hiszen ha túl magas az inzulin szintünk, akkor a zsír nem ég el a szervezetben, hanem raktározódik a zsírsejtekben.
Ebből következik, hogy a túl magas inzulin szint túlsúlyhoz vezethet, mivel rontja az anyagcsere hatásfokát.

Nagyon régi megfigyelések, valamint újabb kori kutatások igazolják a kávéfogyasztás és a testsúly kölcsönhatását, ezek a kutatások kimutatták az összefüggést a kávéfogyasztás és a vércukorszint csökkenése tekintetében.

NEM,NEM csodaszer, de kávé helyett hasznos lehet, óva intenék mindenkit attól, hogy beleélje magát abba,hogy ettől le fog fogyni!! 

Fogyás: 30% mozgás + 70% diéta  ENNYI!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://justforspite.blog.hu/api/trackback/id/tr64333157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása